De webinars van Voedsel uit het Bos

Ieder jaar in november geven we onze oogsten door

Naar aanleiding van het live gaan van de monitoringtools voor voedselbossen organiseerden Voedsel uit het Bos, Comminicatiebureau de Lynx en de WUR in 2020 een groot webinar. In 2021 hadden we in november ook veel oogsten te melden en omdat we al weten dat we in november 2022 weer zoveel te vertellen hebben, is de traditie nu geboren. Ieder jaar in november deelt Voedsel uit het Bos de oogsten van dat jaar met het publiek en op deze pagina vind je de oogsten van de afgelopen twee jaar terug. 

Meet je voedselbosoogst, november 2020

Over het belang van voedselbosmonitoring en de opleveringen van het project. Presentaties van Wouter van Eck van stichting Voedselbosbouw, Jeroen Schütt van de WUR en Marieke Karssen van Voedsel uit het Bos.


Valideren en begroten, november 2021

De voedselbosmonitoringtools op Voedsel uit het bos zijn zogenaamde Citizen Science tools. Iedere voedselboseigenaar kan zelf aan de slag en samen maken we wetenschappelijk relevante data. Dan is het dus superbelangrijk dat we ook onderzoeken of al die Citizens het wel even goed doen? Dit jaar vond dus ons validatieonderzoek plaats. Opnieuw met de WUR. Ook deelden we een fijne tool om zelf je eigen voedselbosbegrotingen met te kunnen maken.