Kennissessie voor leden
21-3 om 15h
Wat kan en wat mag

Over regelgeving, subsidies, contract- en rechtsvormen voor voedselbossen

Vier keer per jaar organiseren wij voor al onze leden een kennissessie. De eerste vindt plaats op 21-3, om 15h, is online, via ZOOM en duurt twee uur. 

Deze sessie gaat over een aantal heel belangrijke onderwerpen. Waar mag je eigenlijk een voedselbos starten? En waar niet? Wat zijn de regels en waar kun je meer informatie vinden? Wat voor subsidies zijn er? Maar ook, hoe werkt het met pacht, of bijvoorbeeld een investeerder? En wat voor rechtsvormen kun je gebruiken?

Deze kennissessie, de kennisbank en de chat community zijn alleen toegankelijk voor leden. Meld je hieronder direct aan
Ben je nog geen lid, maar wil je er bij zijn? Word dan eerst lid. Je bent al lid voor 25 euro per jaar.

Het programma en drie topsprekers

In deze sessie hebben we drie sprekers die ieder 20 minuten presenteren. We verwerken per presentatie 10 minuten vragen. Vervolgens gaan we uiteen in drie breakout sessies, per spreker een, waarin je nog meer vragen kunt stellen. Heb je van te voren al een vraag, geef dat dan aan in je aanmelding. Dat vergroot de kans op behandeling in de sessie. 

Arne Driessen

Arne Driessen

#voedselboskweker #voedselbosinvesteerder #hovenier #japanoloog #ondernemer

Als er iemand is die vrijwel alle rechtsvormen van binnen en van buiten heeft meegemaakt en meemaakt dan is het Arne Driessen wel. Hij kan als geen ander ecologie ook zakelijk borgen en weet ontzettend veel van contract- en rechtsvormen voor voedselbossen. Hij is actief als investeerder en heeft recent een kwekerij overgenomen. Een groot deel van de voorbeeldcontracten in het kennisnetwerk hebben we van hem gekregen. 

Wouter van Eck

Wouter van Eck

#voedselbosboer #voedselbospionier #botanist #activist #landbouwhervormer

Wouter weet niet alleen alles over de ecologie van voedselbossen, hij is door zijn werk voor Stichting Voedselbosbouw ook bijzonder deskundig op het gebied van de regelgeving rondom met name het landelijk gebied en de landbouw. Hij kent alle provincies, de waterschappen en natuurlijk de RVO en het ministerie van Landbouw. Ook kan hij vertellen over de activiteiten van de stichting voor oude en nieuwe boeren die minimaal 5 hectare land inrichten als een voedselbos. 

Liesbeth van Bemmel

Liesbeth van Bemmel

#voedselbosboer #voedselbospionier #jurist #communitybuilder #verdienmodelstapelaar #subsidies 

Liesbeth heeft jarenlang als beleidsadviseur gewerkt. Zij snapt de wereld, de bewegingsruimte en de beperkingen van de ambtenaar. Zij laat zien hoe je die ruimte met jouw plan als het ware moet betreden en hoe je dan deze ambtenaar als het ware helpt bij de invulling van zijn of haar uitdagingen. Ook zal ze ingaan op de nieuwe omgevingswet en wat die wel en niet betekent.  

Het houdt niet op na de kennissessie

Nadat de kennissessie heeft plaatsgevonden kun je ontzettend veel interessant materiaal vinden in de dan geopende kennisbank en met elkaar verderpraten in een whatsapp community. Dit is net wat anders dan een groep, maar wel gewoon te bedienen vanuit je gewone whatsap app. Alles wordt je tijdens de sessie uitgelegd. Het is de opzet dat we elkaar als leden blijven helpen en ondersteunen. Ook op dit vaak lastige onderwerp.

Deze kennissessie, de kennisbank en de chat community zijn alleen toegankelijk voor leden. Wil je er bij zijn? Word dan eerst lid. Je bent al lid voor 25 euro per jaar.