Meet je voedselbos

Verzamel bewijskracht voor een groenere toekomst. 

Waarom meten we voedselbossen?

Voedselbossen beloven heel veel: rijke oogsten in economische zin zonder gebruik te maken van bemesting en bestrijding terwijl ondertussen de gezondheid van bodem biodiversiteit opbouwt in plaats van afneemt en het voedselbos ook nog eens significant CO2 bindt.

Maar, beloftes worden niet zomaar door iedereen voetstoots aangenomen. Daarom is er nu dit voedselbos-oogst-meetinstrument. Samen onderbouwen we de beloftes. Gaat de gezondheid van bodem en biodiversiteit inderdaad omhoog? Hoeveel oogst komt er van een hectare voedselbos af en hoe ziet die oogst eruit?

Waar doe je aan mee?

Iedereen die een voedselbos en een smartphone heeft kan gratis meetesten en zijn of haar voedselbos vergelijken met andere voedselbossen. Ook voor de tests zelf hoef je nauwelijks kosten te maken (een pi meter kost nog geen tientje). Wel beloof je, als je meedoet dat je alle ingevoerde testdata die niet naar jou persoonlijk terug te voeren zijn deelt met een Open Source databron. Zodat die gebruikt kan worden door iedereen die hier onderzoek mee wil doen. Jouw persoonlijke data wordt natuurlijk beschermd door de AVG en kun je ten allen tijde terugvragen.

Hoe werkt het?

Iedereen die een voedselbos en een smartphone heeft kan gratis meetesten en zijn of haar voedselbos vergelijken met andere voedselbossen. Ook voor de testa

Maak een account aan door te registreren met de knop hieronder. Je wordt gevraagd om op een activatielink te klikken in je e-mail. Check voor de zekerheid even je spam-box. Nadat je bent geregistreerd kun je jouw eigen voedselbosproject aanmaken en gelijk beginnen met het invullen van de tests.

Let op: we zijn dit meetinstrument nu aan het testen. Er kunnen nog dingen veranderen. Bovenin ieder scherm vind je een feedbackformulier. We waarderen het zeer als je dat voor ons invult.

s zelf hoef je nauwelijks kosten te maken (een pi meter kost nog geen tientje). Wel beloof je, als je meedoet dat je alle ingevoerde testdata die niet naar jou persoonlijk terug te voeren zijn deelt met een Open Source databron. Zodat die gebruikt kan worden door iedereen die hier onderzoek mee wil doen. Jouw persoonlijke data wordt natuurlijk beschermd door de AVG en kun je ten allen tijde terugvragen.