nieuws–13 juni 2022 – geschreven door:Marieke Karssen

Liesbeth heeft om twee redenen een uniek verhaal te vertellen binnen de voedselboswereld. Om te beginnen heeft ze een juridische achtergrond en kan ze zich uitstekend verplaatsen in de wereld van beleid en regelgeving. En vervolgens heeft ze haar voedselbos met zeker gemak midden in het vlakke groene hart van Nederland weten te realiseren. Voedselboskenners weten dan dat ze iets heel bijzonders voor elkaar heeft gekregen!  Het is haar missie om vanuit een groot groen hart steeds meer pioniers te begeleiden, zodat zij het pad voor de volgende generatie begaanbaarder zullen maken.

Veelzijdig portret van Liesbeth van Bemmel van voedselbos Benthuizen

voedselbos benthuizen

Maar het is zeker niet de enige opbrengst van dit bijzondere gesprek. Wij als podcastmakers genoten nog het meest van  haar grote èn concrete spirituele inzichten. Vaak zeer raak geformuleerd. Maar waar je wel nog dagen over na kan blijven denken. Terwijl ze net zo razendsnel (want dat kun je van Liesbeth zeggen.. ze denkt en praat razendsnel) vertelt hoe je via de uitweiding van een toelichting binnen een bestemmingsplan toch kunt ophalen dat je ergens wel een voedselbos mag aanleggen waar het eerst niet leek te kunnen.

Liesbeth heeft een heel persoonlijk voedselbospioniersverhaal dat heel veel mensen kan helpen bij hun eigen zoektocht. Hoe ga je om met je buren die liever geen bomen in hun uitzicht zien?  Hoe krijg je overal en nergens subsidiepotjes los die jou weer aan gratis plantgoed helpen? Maar ook: hoe loop je een pad van ziekte naar een heel compleet soort gezondheid en nieuw werk? En hoe denk je daarbij ook na over het wereldvoedselprobleem.

Kortom, mis deze aflevering niet.

Abonneer je, dan mis je geen enkel gesprek. Je kunt de podcast vinden op alle populaire podcastplekken en op https://voedselboscast.nl

Luister op Spotify

Naar Spotify

Luister op Apple Podcast

Naar Apple Podcast

Luister op Google Podcast

Naar Google Podcast