nieuws–25 juli 2022 – geschreven door:Marieke Karssen

Aflevering 8 en 9 van de voedselboscast gaan over geld. We spreken met Vincent Bogaart en Arne Driessen over hun persoonlijk pad, maar ook over rendabele ondernemingen, giftige verdienmodellen en onrealistische exits. Maar we gaan vooral dieper in op de essentieel andere manier van denken, leven en financieren die gevraagd wordt om voedselbossen te laten renderen.

Hoe krijgen we voedselbossen gefinancierd?

voedselbos crawford

De wereld van investeerders en hun taal

Wat Frank en mij het meest verraste was de mate waarin taal een wereld schept. Woorden als exit, cropprotection of return on investment maken een wereld. Maken dat je een wereld binnenkomt of binnen een domein begrepen wordt. Vincent en Arne gaven ons, maar geven jou als luisteraar ook een blik op de denk- en werkwereld van impact investeerders De wereld waarin investeerders èn voor de wereld èn voor hun eigen geld willen zorgen. Waarin nu gedachten circuleren om hekken om natuur te plaatsen en landbouw nog meer te intensiveren. Waarin de oude bril van snelle winst langzaam afgezet wordt omdat ook daar doordringt hoe gigantisch de landbouwtransitie gaat worden.

 

Arne en Vincent zijn ieder op een heel eigen manier bezig om deze transitie vorm te geven. Ze werken aan nieuwe investerings- en ondernemingsvormen, leren andere investeerders om anders over tijd en rendement en die al eerder genoemde exit na te denken en geven daarmee een blik op een wereld die heel belangrijk is voor de schaalvergroting van het voedselbossenareaal in Nederland. Sterker, zonder investeringen zal die versnelling niet mogelijk zijn.

Beluister aflevering 8 met Vincent Bogaart en aflevering 9 met Arne Driessen

Abonneer je, dan mis je geen enkel gesprek. Je kunt de podcast vinden op alle populaire podcastplekken en op https://voedselboscast.nl

 

Luister op Spotify

Naar Spotify

Luister op Apple podcast

Naar Apple Podcast

Luister op Google Podcast

Naar Google Podcast