nieuws–27 juni 2022 – geschreven door:Marieke Karssen

Een voedselbos start je voor de komende 400 jaar en dus voor alle generaties van de toekomst. Te beginnen bij de kinderen van nu. Heleen Eshuis heeft een heel eigen visie op voedselbossen, en wil met haar stichting Bosnodig, en het eerste voedelbos in Voorst, kinderen en ook grote mensen weer verbinden met de smaken en de prachtige diversiteit van de natuur.

Het voedselbos voor toekomstige generaties van Heleen Eshuis

voedselbos voorst

Heleen komt uit het onderwijs. En uit de stad. Niet helemaal, want vroeger, als kind was ze altijd in de natuur. En leerde ze van haar beide ouders, die allebei bioloog waren, ook hoe prachtig die is. Maar in de beginjaren van deze eeuw woonde ze in Utrecht en werkte ze in het basisonderwijs in het toen net uit de grond gestampte Leidse Rijn. En toen knapte er iets. De kinderen daar konden opgroeien, besefte ze, zonder ooit op een normale manier in contact te zijn gekomen met natuur! Wat betekent dat voor de komende generatie volwassenen?

En dat besef bracht Heleen op het pad van groene schoolpleinen, maar ook van voedselbossen. En op het pad van groot durven dromen en heel veel kopjes koffie drinken en blijven vasthouden aan die droom en het dan ook echt precies zo mooi voor elkaar krijgen als je het droomt.

Een podcast over kinderen, verwonderen, plantjesliefde, educatie, en telkens weer het betrekken van mensen bij de schoonheid van de natuur.

Kortom, mis deze aflevering niet.

Abonneer je, dan mis je geen enkel gesprek. Je kunt de podcast vinden op alle populaire podcastplekken en op https://voedselboscast.nl

Luister op Spotify

Naar Spotify

Luister op Apple Podcast

Naar Apple Podcast

Luister op Google Podcasts

Naar Google Podcast