nieuws–3 april 2023 – geschreven door:Marieke Karssen

Na een paar maanden winterrust gaan Frank Gorter en Marieke Karssen dit jaar opnieuw op zoek naar antwoorden. En, net als vorig jaar beginnen ze bij zichzelf. 

Het nieuwe seizoen van de voedselboscast is begonnen!

eerste aflevering podcast wordt opgenomen

Elk seizoen begint klein. Niet met een gast, als gesprek tussen Frank en Marieke. Waar zijn wij mee bezig? Wat willen wij dit seizoen graag weten en ontdekken? En, hoe hopen wij dat de landbouw- en voedselvraagstukken van deze tijd worden opgelost? Juist omdat de druk op het landschap steeds groter wordt en ook steeds meer mensen zich bewust worden van de dynamiek rondom de landbouwtransitie, willen wij dit jaar onze gasten nog meer doorvragen over hun visie op de toekomst. 

Ze starten het jaar op de nieuwe woonplek van Marieke, in de Dordogne in Frankrijk. Ze vertelt er ook over. Wat haar plannen zijn, en waarom ze deze stap heeft gemaakt.

Frank vertelt wat meer over waar hij zich nu mee bezig houdt en hoe hij organisaties begeleidt in de transitie naar nieuwe manieren van samenwerken. Ze vertellen ook meer over de toekomst van Voedsel uit het Bos en samen verkennen ze de vragen van het komende seizoen.

Waar gaat komend seizoen over?

Net als vorig jaar, zullen ze pioniers opzoeken waar zij zelf nieuwsgierig naar zijn. Maar dit jaar gaan ze nog meer focussen op de toekomst en ook juist jonge pioniers opzoeken. En, ze gaan ook meer de grens over, naar Vlaanderen. Want de enorme populariteit van voedselbossen beperkt zich zeker niet tot de Nederlandse grens. Hoe gaan de voedselbossen echt impact maken? Hoe gaat het landschap van de toekomst in Nederland en Vlaanderen er uitzien? Waar zitten de hobbels, waar de kansen?

De podcast wordt steeds populairder

Opnieuw komt er iedere twee weken tot het einde van het jaar op maandag een aflevering. De afleveringen van vorig jaar zijn nu al meer dan 35.000 keer beluisterd. Er wordt ook heel positief op gereageerd. Veel mails, soms telefoontjes. Superleuk. En heel welkom. Ben je dus blij met deze podcast: geef dan sterren, likes of duimpjes en/of laat een review achter.

Abonneer je, dan mis je geen enkel gesprek. Je kunt de podcast vinden op alle populaire podcastplekken en op https://voedselboscast.nl

Maar in ieder geval: mis deze aflevering niet.

Luister op Spotify

Naar Spotify

Luister op Apple Podcast

Naar Apple Podcast

Luister op Google Podcasts

Naar Google Podcast