nieuws–1 april 2024 – geschreven door:Anna den Hartog

Het derde seizoen van de Voedselboscast is live! In deze eerste aflevering gaan Frank Gorter en Marieke Karssen op zoek naar de grenzen van de gedeelde werkelijkheid, wat het breed gedragen thema is over het gehele derde seizoen. Marieke: ‘Hebben we nog wel gedeelde werkelijkheden? En hoe krijgen we dat weer beter?’ Frank: ‘Het is een logische stap van het eerste seizoen waarin we de pioniers hebben uitgelicht, het tweede seizoen het landschap erbij, is dit derde seizoen is eigenlijk een verbreding, een vergroting van die cirkel waarin mensen ook een heel belangrijke rol spelen.’

Derde seizoen Voedselboscast!



Foto Gabriela Hengeveld voor We are the ReGeneration

Op zoek naar onze gedeelde werkelijkheid

We zijn het al heel snel oneens met elkaar. Over de toekomst of over de manier waarop we landbouw en natuur versterken. En dat is prima, zolang het een open discussie blijft. Ontmoeten en begrijpen we elkaar nog genoeg? En hoe belangrijk is dat voor de ontwikkeling van voedselbossen?
Om de kracht van gedeelde werkelijkheid nog sterker te onderzoeken, nodigen we ook jou uit. Hoe deel jij de voedselboswerkelijkheid? En met wie? Vertel het ons en wie weet kom jij in onze laatste uitzending! Je kunt hier je verhaal inzenden tot en met 30 september.

We hebben dit seizoen weer een spannende lijst van interessante sprekers verzameld! Iedere veertien dagen komt er een nieuwe aflevering uit. De volgende voedselboscast is met sterren-chef Emile van der Staak. We bezochten hem in zijn restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen, waar hij experimenteert met gastronomische innovatie waarin een grote diversiteit voedselbosplanten (uit Ketelbroek van Wouter van Eck) de hoofdrol heeft.

Steun de voedselboscast! De voedselboscast is niet gratis. Of eigenlijk.. tot nu toe was dat wel zo. We maakten hem grotendeels gratis, maar dat is niet vol te houden. Dus, draag jij de voedselboscast een warm hart toe? Doneer dan een bedrag dat jij kan missen en waarvan jij vindt dat de voedselboscast waard is.