nieuws–14 april 2022 – geschreven door:Marieke Karssen

Frank Gorter en Marieke Karssen liepen al jaren met het idee in hun hoofd. Een podcast. Niet over voedselbossen, maar over hun makers/bouwers/starters. Wat drijft hen? Waar komen ze vandaan? En, waar gaan we als voedselbosbeweging naartoe?

De voedselboscast is live

voedselboscast

Elke twee weken gaan zij op reis naar de keukentafels van de voedselbospioniers van Nederland. Ze willen alles te weten komen over hun diepere motivaties, wat voedselbossen voor hen betekenen en hoe zij de toekomst van voedselbossen in Nederland en misschien wel de wereld zien. Zij doen dit omdat ze de voedselbosbeweging toegankelijker willen maken voor een groter publiek. Want, voor ons bij Voedsel uit het Bos staan de voedselbossen en hun pioniers symbool voor de grote voedseltransitie van onderop. 

Vanaf 19 april lanceren ze de podcast voor een groter publiek. Nu al vind je aflevering 1, het gesprek van en tussen Frank en Marieke, die zelf ook al jaren bezig zijn met het onderwerp en Voedsel uit het Bos. En vandaaruit bouwen de goede gesprekken verder door. Met Evelyn Derksen over voedselbossen ontwerpen. Met Martijn Aalbrecht over zijn unieke blik op voedselbossen en de transitie, en met Wouter van Eck bijvoorbeeld over zijn weg naar nu en visie op de toekomst.

Je kunt de podcast vinden op alle populaire podcastplekken en op https://voedselboscast.nl

Abonneer je, en als je het een mooie podcast vindt, geef ons dan veel mooie sterren en reviews!

Luister op Spotify

Naar spotify

Luister op Google Podcast

Naar Podcast

Luister op Apple Podcast

Nu luisteren