Op 21 maart 2024 organiseerde de vereniging Voedsel uit het Bos haar eerste kennissessie. Gelijk over een onderwerp dat veel leden bezighoudt: regelgeving, financiering en organisatievorm. Ieder onderwerp had een spreker en de eerste set vragen konden we ook plenair afhandelen. Daarna ging iedere spreker een breakout in waar iedereen nog een kans kreeg om vragen te stellen. Dat stuk hebben we niet meer opgenomen.

De opname van de kennissessie over wat kan en wat mag

wat kan en wat mag

Wat kan en Wat mag

Over contract- en rechtsvormen, regelgeving en subsidies

Deze kennissessies zijn live alleen toegankelijk voor leden. Een maand na dato publiceren we de sessie ook voor niet leden.

Sprekers zijn, in volgorde van opkomst:

  • Arne Driessen, impact investeerder en kweker van houtig plantgoed, deskundig op rechts- en financieringsvormen
  • Wouter van Eck, voedselbospionier en oprichter van Stichting Voedselbosbouw, deskundig (in dit verband) op beleid en regelgeving landelijk gebied
  • Liesbeth van Bemmel, voedselboseigenaar en jurist, deskundig op beleid en subsidies

Als je lid bent kun je ook de bijbehorende documenten en presentaties downloaden. Je vindt ze dan ook bij kennis, zodra je als lid bent ingelogd.

Wil jij lid worden van de vereniging Voedsel uit het Bos? Je kunt dan live deelnemen aan dergelijke sessies, en meestemmen over de toekomst van de vereniging? Lid worden kan al vanaf 25 euro per jaar.

Wil je meer de diepte in met jouw voedselboskennis?

Kijk eens bij ons cursusaanbod.