Download de businesscases voor landgoed Welna
en maak je eigen online businesscase

Vier voedselbosthema's en hun onderbouwing

Stichting Voedselbosbouw heeft in 2018 vier voedselbosthema’s uitgewerkt. Voor landgoed Welna, maar natuurlijk ook interessant voor andere voedselbossen. Hieronder zie je ze staan. Als je erop klikt krijg je meer informatie. Onder ieder thema maar ook onder aan deze pagina kun je de plantenlijsten en oogstberekeningen voor alle thema’s downloaden. Daar weer onder kun je interactief, voor jouw eigen land een berekening maken. Maak hiervoor een account aan op deze site of log in met het account dat je al hebt.

Thema biodiversiteit

In dit thema wordt er primair gefocussed op natuurwaarden en het verhogen van de biodiversiteit.

Thema beleving

In dit thema wordt gaat het om het ontwikkelen van recreatieve voedselbossen waar de mens weer in contact wordt gebracht met de oorsprong van voedsel.

Thema volumeproductie

In dit voedselbosthema staat praktische productie van voedsel centraal. Dit bos wordt niet heel romantisch, maar biedt een heel gezond verdienmodel.

Thema gastronomie

Dit is deels een volumeproductiemodel, maar dan kleinschaliger en deels een meer romantische inrichting. Qua inkomsten is dit het meest veelzijdige model.

De vier thema's financieel uitgewerkt voor landgoed Welna

Vul het formulier hieronder in en je krijgt de financiele uitwerking van de vier thema’s en hun toelichting in je mailbox.

De vier thema's uitwerken voor jouw plan

De online businesscasetool is in basis gevuld met de data voor Landgoed Welna, inclusief de plantenlijsten. Maar, die data kun je naar de omvang en wensen van jouw land aanpassen. 

Om te rooskleurige scenario’s te voorkomen hebben we in de online tool bij het thema biodiversiteit 25% bij de kosten opgeteld en bij het thema beleving 25% van de opbrengsten afgehaald. Bij de goed renderende thema’s hebben we aan allebei de kanten 25% afgeroomd/opgehoogd. Als je meer wil weten over hoe de cijfers precies tot stand zijn gekomen, download dan ook de Excels voor Welna.

Ga zelf aan de slag

We hebben een tool gebouwd waarmee jij, in jouw eigen omgeving, een best aardig eigen rapport op maat kan maken dat als gespreksstarter kan dienen voor jouw eigen achterban, familie, financiers etc.

Natuurlijk is dit pas het begin en bestaat de plantenlijst uit planten die het goed doen op zandgrond, en baseren we onze modellen op aannames, maar ieder jaar zal er meer echte data komen en gaan al jullie hoofden met ons meerekenen, dus help ons mee om deze materie samen steeds mooier te maken. Veel plezier.